RETSEPTID
Tervislikud lõunasöögid
Mahlased ja tervislikud suvikõrvitsa-juustukotletid (20 tk)
gluteenivabad
Koostis:
- 1,5 kg suvikõrvitsa viljaliha (seemned eemaldatud)
- 4 riivitud küüslauguküünt
- 150 g riivjuustu
- 15 g tšiiaseemneid
- 15 g jahvatatud kanepiseemneid
- 250 g kaerajahu
- 2 muna
- 2 tl roosat Himaalaja soola
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, raputa üle 1 tl soolaga, sega läbi ja aseta sõelale nõrguma 20 minutiks.
Teises kausis sega riivitud küüslauk, riivitud juust, tšiiaseemned, kanepiseemned, jahu ja sool. Pigista käte vahel suvikõrvitsast nii palju vett välja kui võimalik ja lisa jahusegule. Lisa ka munad ja sega taigen korralikult läbi. Taigen jääb natuke vedel. Tõsta kotletid lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ca 30 minutit.