RETSEPTID
Tervislikud õhtusöögid
Tervislik rämpstoit ehk hamburger (viiele)
gluteenivaba
Oapihv:
- 2 purki musti ube
- 5 spl tšiiaseemneid + 1,5 dl vett
- 3 riivitud küüslauguküünt
- 2 peeneks hakitud punast sibulat
- 70g BBQ kastet (gluteenivaba)
- 4 spl sojakastet (gluteenivaba)
- Poole laimi värskelt pressitud mahl
- 1 spl tabascot
- 3 spl gluteenivaba jahu
- Himaalaja sool/pipar
Burger:
- Oapihvid
- 5 viilu light juustu
- 5 gluteenivaba burgerisaia
- Lehtsalat
- Tomat
- Kurk
- Viilutatud punane sibul
- Ketšup (või muu meelepärane tervislikum kaste)
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane chia seemned veega kaussi, sega korralikult läbi ja jäta paisuma. Loputa oad jooksva külma vee all läbi nii, et vesi enam ei vahuta. Purusta loputatud oad saumikseriga püreeks. Lisa oapüreele riivitud küüslauk, hakitud sibul, tšiiaseemned, BBQ kaste, sojakaste, värskelt pressitud laimimahl, tabasco, sool, pipar ja jahu. Sega mass korralikult läbi. Vormi käte vahel 5 suurt pihvi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ca 30 minutit.
Rösti või grilli burgerisaiad. Sulata oapihvil juust kas ahjus või grillil. Burgeri kokku panekuks määri saiad meelepärase kastmega, aseta saiale juustuga pihv, lisa ketšupit. Peale aseta lehtsalat, tomat, kurk, sibul ja pealmine sai.