RETSEPTID
Tervislikud magustoidud
Eksootiline ja tervislik mango kookosetort (24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba
Koostis:
- 150 g täisterakaerahelbeid
- 50 g vedelat rafineerimata kookosõli
- 10 g erütritooli/steviat
- näpuotsaga Himaalaja soola
Täidis:
- 1 purk (400 ml) rasvast 18%´list kookospiima
- 500 g laktoosi- ja rasvavaba MO Saaremaa kohupiima
- 300 g mangopüreed
- 1 laimi pressitud mahl ja riivitud koor
- 50 g erütritooli/steviat
- 6 želatiinilehte
- kaunistuseks värske mango, kookoshelbeid ja laim
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja suru koogivormi serv läbi paberi kinni. Ülejääv osa lõika ära nii, et saaksid hiljem katta ka koogivormi küljed. Määri vormi põhi kookosõliga kokku. Sega kausis omavahel kõik põhja koostisosad ja suru segu ühtlaselt koogivormi põhja. Küpseta põhja ahjus ca 10 minutit.
Kui vorm on jahtunud, määri koogivormi servad õrnalt kookosõliga ja aseta allesjäänud küpsetuspaberi ribad külgedele. Nii on kooki hiljem lihtsam kätte saada
Täidise jaoks aseta esmalt 6 želatiinilehte külma vette likku.
Vispelda omavahel ühtlaseks kookospiim, kohupiim, mangopüree, laimi riivitud koor,
laimimahl ja magustaja. Aja teekannus vesi keema, pigista pehmenenud zelatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja sulata lehed väga väheses kuumas vees nii, et ühtegi tükki ei jää. Kalla zelatiinisegu aeglase nirena koogitäidisesse, ise samal ajal pidevalt segades.
Vala saadud segu koogivormi ja kata toidukilega. Lase koogil üleöö külmkapis seista.
Kaunista värske mango, kookoshelveste ja laimi viiludega.