RETSEPTID

Tervislikud hommikusöögid

Kodune ja tervislik müsli seemnete ja pähklitega (1,5 kg)

gluteenivaba, piimavaba, suhkruvaba, vegan

Koostis:

  • 700g täistera jämedaid kaerahelbeid
  • 300g õunapüreed 
  • 250g maapähkleid
  • 150g Kreeka pähkleid
  • 100g kookoshelbeid
  • 100g kuivatatud jõhvikaid
  • 100g kuivatatud banaane
  • 2 tl kaneeli

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Kata suur (võimalusel kõrgete servadega) ahjuplaat
küpsetuspaberiga. Vala plaadile kaerahelbed, hakitud pähklid ja kaneel (kuivatatud puuviljad lisa alles siis kui müsli on ahjus ära käinud ja pisut jahtunud). Sega kõik omavahel läbi ja seejärel lisa õunapüree. Mudi kätega segu korralikult läbi ja laota plaadile ühtlase kihina, et ei jääks suuremaid tükke. 

Küpseta 15 minutit, seejärel sega kõik läbi ja vajuta suuremad tükid lusikaga puruks. Edaspidi sega müslit iga 10 minuti järel kuni müsli on krõbe ja täielikult läbi küpsenud. 

Kui sa ei küpseta müslit täiesti läbi, siis lähevad toored tükid seistes väga kõvaks. Säilita müslit klaaspurgis.

PS! Kui sul ei ole valmis tehtud õunapüreed, siis äkki on sügavkülmas kõrvitsapüreed. Kui ka seda pole, siis koori ja keeda 3 suuremat õuna või 3 suuremat porgandit, püreesta ja sega müsliga.

Koostööpartnerid

Scroll to Top