RETSEPTID
Tervislikud küpsetised
Gluteenivabad ja krõbedad suvikõrvitsaga näkileivad (1 plaat)
gluteenivaba, piimavaba, vegan
Koostis:
- 200 g suvikõrvitsa viljaliha (seemed eemaldatud)
- 600 g päevalilleseemneid
- 1 tl roosat Himaalaja soola
- 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
Valmistamine:
Tükelda suvikõrvits ja keeda ca 15 minutit tasasel tulel. Kuumuta ahi 180 kraadini. Püreesta suvikõrvits ja lisa päevalilleseemned. Püreesta nii, et tekib taigna laadne mass, aga on ka terveid seemneid. Lisa sool ja vürtsköömned ning sega korralikult läbi. Aseta mass küpsetuspaberile, massi peale aseta teine küpsetuspaber. Rulli mass läbi küpsetuspaberi suureks, ühtlase paksusega ruuduks. Eemalda pealmine küpsetuspaber ja lõika noaga näkileibade murdumiskohad ette. Küpseta ahjus umbes 15 minutit, kuni mass ei ole enam niiske ja hakkab pruuniks minema.