RETSEPTID

Tervislikud küpsetised

Valgurikas pannkoogitort tuunikalaga (24 cm läbimõõduga koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba

Pannkoogid:

  • 5 muna
  • 150 g gluteenivaba jahusegu
  • 500 ml laktoosivaba piima
  • 1 tl roosat Himaalaja soola
  • Praadimiseks rapsiõli

Täidis:

  • 370 g purustatud tuunikala soolvees (2 konservi)
  • 1 peeneks hakitud punane sibul
  • 140g konserveeritud maisi
  • 2 keedetud muna
  • 200 g laktoosivaba kodujuustu
  • 30 g laktoosivaba majoneesi
  • 180 g Kreeka jogurtit (4% rasva)
  • 1 tl roosat Himaalaja soola
  • Värskelt hakitud tilli
  • 2 želatiinilehte
  • 3 spl kuuma vett

Valmistamine:

Aseta pann keskmisele kuumusele. Klopi lahti munad, lisa jahu ja klopi ühtlaseks. Lisa sool ja piim. Sega ühtlaseks. Küpseta valmis pannkoogid. Selliseid gluteeni- ja laktoosivabu pannkooke võid teha ka niisama perele hommikusöögiks.

Aseta kaks želatiinilehte külma vette likku ja pane keema vesi.

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm toidukilega. Nii saad koogi hiljem ilma närvikuluta vormist kätte.

Nõreta tuunikala sõelal kuivemaks ja sega kokku hakitud sibula, maisi, riivitud muna, kodujuustu, majoneesi, Kreeka jogurti, soola ning tilliga. Mina lasin segu saumikseriga veidi kreemjamaks, aga see samm ei ole kohustuslik.

Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja, aseta kaussi ja vala peale 3 spl kuuma vett. Sulata želatiinilehed vispliga korralikult segades ja seejärel lisa želatiin ettevaatlikult tuunikala segule. Sega hoolikalt.

Aseta neli pannkooki koogivormi nii, et need kataksid koogivormi servad ja põhja. Määri peale tuunikalakreemi. Seejärel aseta peale jälle pannkook ja tuunikalakreem. Korda sama, kuni kogu kreem ja pannkoogid on kasutatud. Keera esimesena vormi asetatud pannkookide servad koogi peale, kata vorm toidukilega ja aseta külmkappi tahenema.

Mina küpsetasin hommikul koogid, lõunal panin koogi kokku ja õhtul juba sõime. Serveerimisel eemalda toidukile, aseta serveerimisalus koogivormi peale ja keera vorm ümber. Tänu toidukilele kukub kook kenasti taldrikule. Kaunista meelepäraselt, nt rukola, keedumuna, tomati ja kurgiga.

Koostööpartnerid

Scroll to Top