RETSEPTID
Tervislikud küpsetised
Valgurikas suvikõrvitsa-kodujuustupirukas (22 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba
Koostis:
- 1 suurem suvikõrvits
- 400 g kodujuustu (soovi korral laktoosivaba)
- 4 muna
- 150 g Tallegg suitsukana kuubikud
- 100 g gluteenivaba jahusegu (nt. Schär mix it Universale)
- 1 tl Himaalaja soola
- pipart maitse järgi
- peoga hakitud maitserohelist (petersell, till, murulauk)
- 2 spl oliiviõli
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tee küpsetuspaber kraani all märjaks ja suru üleliigne vesi ettevaatlikult välja. Aseta küpsetuspaber koogivormi ja tõsta vorm mõneks minutiks ahju, et paber ära kuivaks. Tõmba suvikõrvitsast koorimisnoaga pikad õhukesed ribad ja valmista ribadest roos. Selleks rulli esimene riba sõrmede vahel rulli ja hakka ülejäänud ribasid selle ümber sättima. Tee seda eraldi taldriku peal, et pärast oleks roosi lihtne piruka peale tõsta. Sega kausis kodujuust ja munad korralikult läbi. Lisa suitsukanakuubikud, jahusegu, sool, pipar ja hakitud maitseroheline. Vala taigen kergelt õliga üle määritud vormi. Kõige peale aseta suvikõrvitsast valmistatud roos. Vala pirukas üle oliivõliga ja raputa roosi peale soola. Küpseta ca 45 minutit.