RETSEPTID

Tervislikud lõunasöögid

Kuldne kõrvitsarisoto (neljale)
gluteenivaba

Koostis:

  • 450g puhastatud kõrvitsat
  • 2 peenelt hakitud punast sibulat
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 300g risotoriisi (kuivainena)
  • 1,5dl kuiva valget veini
  • 1L aedviljapuljongit (Foodstudio)
  • 100g Parmigiano Reggiano juustu
  • 10g kookosõli
  • Himaalaja roosa sool/pipar
  • Muskaatpähkel
  • Mõni safraniniit
  • 50g röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine:

Haki kõrvits väikesteks kuubikuteks.
Aseta potti kookosõli, sibul, küüslauk ja paar safraniniiti ning kuumuta keskmisel kuumusel kuni sibul on klaasjas. Lisa riis ja kuumuta  kaks minutit. Seejärel lisa kõrvits ja kuumuta veel paar minutit. Lisa vein ja lase korra keema tõusta.
Edasi hakka ühe kulbi kaupa lisama kuuma puljongit, ise risotot pidevalt segades. Mida rohkem risotot segad, seda rohkem riisist tärklist eraldub ja seda kreemisem lõpptulemus jääb. Risoto peab jääma kreemjas ja laialivalguv.
Lõpus maitsesta soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga.
Serveeri risoto riivitud Parmigiano Reggianoga ja röstitud kõrvitsaseemnetega.

Koostööpartnerid

Scroll to Top