RETSEPTID

Tervislikud magustoidud

Küpsetamata apelsini- moonikook (24 cm koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba, suhkruvaba

Põhi:

  • 150 g kaerahelbeid
  • 50 g rafineerimata vedelat kookosõli
  • 30 g erütritooli
  • 20 g suhkruvaba kakaopulbrit
  • Näpuotsaga roosat Himaalaja soola

Täidis:

  • 1 purk 18% rasvasisaldusega kookospiima
  • 500 g rasvatut ja laktoosivaba kohupiimapastat (Mo Saaremaa)
  • 2 apelsini riivitud koor + 1 apelsini mahl
  • 50 g mooniseemneid
  • 100 g erütritooli
  • 10 g naturaalset vaniljet
  • 5 želatiinilehte

Valmistamine:

Aseta köögikombaini kõik põhja koostisosad ja töötle segu ühtlaseks.

Aseta koogivormi põhja küpsetuspaber ja kata vormi põhi kaerahelbe seguga. Aseta külmkappi tahenema.

Aseta külma vette likku želatiinilehed ja pane keema vesi, et hiljem lehed ära sulatada.

Sega kokku kookospiim ja kohupiim. Riivi sisse apelsinikoor ja pigista välja ühe apelsini mahl. Lisa erütritool, vanilje ja mooniseemned. Sega korralikult läbi.

Vala želatiinilehtede pealt ära vesi. Pigista želatiinilehtedest välja üleliigne vesi. Aseta kaussi tagasi ja vala peale 3 spl keevat vett. Sulata lehed korralikult ära ja vispelda hoogsalt kohupiimasegu sisse. Vala segu koogipõhjale ja lase külmkapis üleöö seista. Serveerimisel kaunista apelsini ja mooniseemnetega.

Koostööpartnerid

Scroll to Top