RETSEPTID

Tervislikud magustoidud

Küpsetamata suvine mangotort (24 cm koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba, suhkruvaba

Põhi:

  • 200 g kaerahelbeid
  • 50 g rafineerimata vedelat kookosõli
  • 30 g erütritooli
  • Näpuotsaga roosat Himaalaja soola

Täidis:

  • 1 purk 18% rasvasisaldusega kookospiima
  • 500 g rasvatut ja laktoosivaba kohupiimapastat (Mo Saaremaa)
  • 300 g mangopüreed + 50 g (Salvest)
  • 100 g erütritooli
  • 7 želatiinilehte

Valmistamine:

Aseta köögikombaini kõik põhja koostisosad ja töötle segu ühtlaseks.

Aseta koogivormi põhja küpsetuspaber ja kata vormi põhi kaerahelbe seguga. Aseta külmkappi tahenema.

Aseta külma vette likku želatiinilehed ja pane keedukannus keema vesi, et hiljem lehed ära sulatada.

Sega kokku kookospiim, kohupiim ja mangopüree. Lisa erütritool. Sega korralikult läbi.

Vala želatiinilehtede pealt ära vesi. Pigista želatiinilehtedest välja üleliigne vesi. Aseta kaussi tagasi ja vala peale 3 spl keevat vett. Sulata lehed korralikult ära ja vispelda hoogsalt kohupiimasegu sisse. Vala segu tordipõhjale ja lase külmkapis 30-40 minutit seista. Nirista 50 g mangopüreed tordi peale ja joonista puutikuga kaunis muster. Aseta tort uuesti külmkappi ja lase üleöö seista.

Serveerimisel kaunista värske mango, maasikate ja kookoshelvestega.

Koostööpartnerid

Scroll to Top