RETSEPTID

Tervislikud magustoidud

Koostis:

  • 120 g nisujahu
  • 100 ml piima
  • 100 ml  vett
  • 80 g võid
  • 4 muna
  • 0,5 tl Himaalaja soola
  • 300 g maitsestamata rasvatut kohupiimapastat
  • 200 ml vahukoort
  • 3 spl erütritooli
  • 1 tl vanillikaunapastat (Madagascar bourbon)

Valmistamine:

Lisa potti või, vesi, piim ja sool. Hakka tasasel tulel võid sulatama. Ürita segu võimalikult vähe segada, aga tee seda siiski aeg-ajalt. Kui või on sulanud, siis võid natuke kuumust tõsta, et segu hakkaks keema minema.

Kohe kui tulevad esimesed keemise mullid, võta pott tulelt ära ja lisa jahu. Sega hoogsalt segu ühtlaseks ja aseta veel korra kuumale pliidile, ise pidevalt segades. Taigen muutub siis veel siidisemaks. Lase segul veidi jahtuda.

Klopi munad kahvliga lahti ja hakka natukese haaval taigna hulka segama. Taigen peaks lõpuks jääma nagu paks hapukoor. Kui tundub, et taigen on juba piisavalt vedel, siis ära kogu munasegu ära kasuta. Kui aga taigen jääb liiga paks, siis lisa veel üks ekstra munakollane ja vajadusel ka veidi munavalget.

Kui taigen on valmis, siis kuumuta ahi 190 kraadi. Aseta taigen pritskotti ja pritsi plaadile väiksed 5×5 läbimõõduga taignatupsud. Kui tupsude peale jäävad kõrgemad tipud, siis vajuta need õrnalt märja sõrmega alla. Muidu need kõrbevad ära.

Aseta tuuletaskud ahju ja küpseta 10 minutit. Seejärel alanda ahju temperatuuri 180 kraadi ja küpseta veel 10 minutit. Ära küpsetamise ajal ahjuust kordagi ava!

Kui 20 minutit on täis, lülita ahi välja ja lase tuuletaskutel lahtise uksega ahjus 3 minutit temperatuurivahetusega kohaneda Seejärel aseta taskud restile jahtuma. Kui tuuletaskud on veel veidi soojad, siis tee noaga iga tasku alla väike auk, et neid oleks hiljem lihtsam täita.

Mikseda vahukoor tugevaks vahuks. Lisa spaatliga ettevaatlikult, tõstvate liigutustega kohupiim, erütritool ja vanillikaunapasta. Aseta segu pritskotti, mille otsas on peenike pritsiotsik ja täida tuuletaskud seguga.

Scroll to Top