RETSEPTID
Tervislikud magustoidud
Tervislik porgandikook ( 24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba
Koostis:
- 500 g riivitud porgandit
- 50 g hakitud Kreeka pähkleid
- 150 g maasikaid (sobivad ka mustikad või muud meelepärased marjad)
- 200 g toortatrajahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl kaneeli
- 30 g linaseemneid
- 2 muna
- 150 g erütritooli/steviat
- näpuotsaga Himaalaja soola
- 100 g vedelat kookosõli
- 1 dl laktoosivaba/taimset piima
Valmistamine:
Sega hakitud pähklid, jahu, küpsetuspulber, kaneel, linaseemned ja sool. Lisa porgand ja sega. Teises kausis sega munad, suhkur, kookosõli ja piim. Sega kuiv ja märg segu kokku ning vala küpsetuspaberiga ümbritsetud ja võiga kokku määritud vormi. Suru sisse hakitud maasikad. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund aega.