RETSEPTID

Tervislikud magustoidud

Tummine jõulukook (24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba

Biskviit:

  • 4 muna

  • 50 g vedelat mett

  • 2 spl suhkruvaba kakaopulbrit

  • 80 g mandlijahu

  • näpuotsaga Himaalaja roosat soola

Täidis:

  • 100 g kivideta kuivatatud datleid

  • 100 g kuivatatud virsikuid

  • 100 g kuivatatud jõhvikaid

  • 150 g kookospiima

  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl

  • 1 spl vedelat mett

  • 50 g kookosõli

  • 2 tl piparkoogimaitseainet

Kate:

  • 200 g light toorjuustu

  • 1 apelsini riivitud koor ja mahl

  • 1 tl vedelat mett

  • suhkruvaba kakaopulbrit

Valmistamine:

Haki kuivatatud puuviljad väiksemaks, vala peale kuum vesi ja lase neil nii kaua seista kuni biskviiti küpsetad.

Võta toorjuust külmkapist toatemperatuurile pehmenema.

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vispelda kausis kõik biskviidi komponendid kokku ja vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta umbes 7-8 minutit.

Pudista küpsenud ja veidi jahtunud biskviit näppude vahel pudiks. Vala puuviljade pealt ära leotusvesi ja lase saumikseriga segu veidi kreemjamaks, aga mitte täiesti püreeks. Sega suures kausis kokku biskviit, puuviljasegu, sulatatud kookosõli ja kõik ülejäänud koostisosad.

Vala segu 24 cm diameetriga ja küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, silu pealt ühtlaseks ja aseta külmkappi.

Vispelda kokku toatemperatuuril toorjuust, apelsini riivitud koor ja mahl ning mesi. Määri segu koogile ja lase koogil vähemalt 10 tundi külmkapis seista.

Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.

Nipp! Toorjuustukiht ei ole kohustuslik. Kui jätad selle ära, siis on kook ka piimavaba.

Koostööpartnerid

Scroll to Top