RETSEPTID
Tervislikud magustoidud
Tummine jõulukook (24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba
Biskviit:
4 muna
50 g vedelat mett
2 spl suhkruvaba kakaopulbrit
80 g mandlijahu
näpuotsaga Himaalaja roosat soola
Täidis:
100 g kivideta kuivatatud datleid
100 g kuivatatud virsikuid
100 g kuivatatud jõhvikaid
150 g kookospiima
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 spl vedelat mett
50 g kookosõli
2 tl piparkoogimaitseainet
Kate:
200 g light toorjuustu
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 tl vedelat mett
suhkruvaba kakaopulbrit
Valmistamine:
Haki kuivatatud puuviljad väiksemaks, vala peale kuum vesi ja lase neil nii kaua seista kuni biskviiti küpsetad.
Võta toorjuust külmkapist toatemperatuurile pehmenema.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vispelda kausis kõik biskviidi komponendid kokku ja vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta umbes 7-8 minutit.
Pudista küpsenud ja veidi jahtunud biskviit näppude vahel pudiks. Vala puuviljade pealt ära leotusvesi ja lase saumikseriga segu veidi kreemjamaks, aga mitte täiesti püreeks. Sega suures kausis kokku biskviit, puuviljasegu, sulatatud kookosõli ja kõik ülejäänud koostisosad.
Vala segu 24 cm diameetriga ja küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, silu pealt ühtlaseks ja aseta külmkappi.
Vispelda kokku toatemperatuuril toorjuust, apelsini riivitud koor ja mahl ning mesi. Määri segu koogile ja lase koogil vähemalt 10 tundi külmkapis seista.
Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.
Nipp! Toorjuustukiht ei ole kohustuslik. Kui jätad selle ära, siis on kook ka piimavaba.