RETSEPTID
Tervislikud magustoidud
Küpsetamata apelsini-moonikook (24 cm koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba, suhkruvaba
Põhi:
- 150 g kaerahelbeid
- 50 g rafineerimata vedelat kookosõli
- 30 g erütritooli
- 20 g suhkruvaba kakaopulbrit
- Näpuotsaga roosat Himaalaja soola
Täidis:
- 1 purk 18% rasvasisaldusega kookospiima
- 500 g rasvatut ja laktoosivaba kohupiimapastat (Mo Saaremaa)
- 2 apelsini riivitud koor + 1 apelsini mahl
- 50 g mooniseemneid
- 100 g erütritooli
- 10 g naturaalset vaniljet
- 5 želatiinilehte
Küpsetamata suvine mangotort (24 cm koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba, suhkruvaba
Põhi:
- 200 g kaerahelbeid
- 50 g rafineerimata vedelat kookosõli
- 30 g erütritooli
- Näpuotsaga roosat Himaalaja soola
Täidis:
- 1 purk 18% rasvasisaldusega kookospiima
- 500 g rasvatut ja laktoosivaba kohupiimapastat (Mo Saaremaa)
- 300 g mangopüreed + 50 g (Salvest)
- 100 g erütritooli
- 7 želatiinilehte
Tervislik porgandikook ( 24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba
Koostis:
- 500 g riivitud porgandit
- 50 g hakitud Kreeka pähkleid
- 150 g maasikaid (sobivad ka mustikad või muud meelepärased marjad)
- 200 g toortatrajahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl kaneeli
- 30 g linaseemneid
- 2 muna
- 150 g erütritooli/steviat
- näpuotsaga Himaalaja soola
- 100 g vedelat kookosõli
- 1 dl laktoosivaba/taimset piima
Tummine jõulukook (24 cm diameetriga koogivorm)
gluteenivaba
Biskviit:
4 muna
50 g vedelat mett
2 spl suhkruvaba kakaopulbrit
80 g mandlijahu
näpuotsaga Himaalaja roosat soola
Täidis:
100 g kivideta kuivatatud datleid
100 g kuivatatud virsikuid
100 g kuivatatud jõhvikaid
150 g kookospiima
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 spl vedelat mett
50 g kookosõli
2 tl piparkoogimaitseainet
Kate:
200 g light toorjuustu
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 tl vedelat mett
suhkruvaba kakaopulbrit
Koostis:
- 120 g nisujahu
- 100 ml piima
- 100 ml vett
- 80 g võid
- 4 muna
- 0,5 tl Himaalaja soola
- 300 g maitsestamata rasvatut kohupiimapastat
- 200 ml vahukoort
- 3 spl erütritooli
- 1 tl vanillikaunapastat (Madagascar bourbon)
Koostis:
- 150 g täisterakaerahelbeid
- 50 g vedelat rafineerimata kookosõli
- 10 g erütritooli/steviat
- näpuotsaga Himaalaja soola
Täidis:
- 1 purk (400 ml) rasvast 18%´list kookospiima
- 500 g laktoosi- ja rasvavaba MO Saaremaa kohupiima
- 300 g mangopüreed
- 1 laimi pressitud mahl ja riivitud koor
- 50 g erütritooli/steviat
- 6 želatiinilehte
- kaunistuseks värske mango, kookoshelbeid ja laim