RETSEPTID
Tervislikud küpsetised
Valgurikas pannkoogitort tuunikalaga (24 cm läbimõõduga koogivorm)
gluteenivaba, laktoosivaba
Pannkoogid:
- 5 muna
- 150 g gluteenivaba jahusegu
- 500 ml laktoosivaba piima
- 1 tl roosat Himaalaja soola
- Praadimiseks rapsiõli
Täidis:
- 370 g purustatud tuunikala soolvees (2 konservi)
- 1 peeneks hakitud punane sibul
- 140g konserveeritud maisi
- 2 keedetud muna
- 200 g laktoosivaba kodujuustu
- 30 g laktoosivaba majoneesi
- 180 g Kreeka jogurtit (4% rasva)
- 1 tl roosat Himaalaja soola
- Värskelt hakitud tilli
- 2 želatiinilehte
- 3 spl kuuma vett
Gluteenivaba porgandileib (1 päts)
gluteenivaba, piimavaba
Koostis:
- 500 g peeneks riivitud porgandit
- 150 g gluteenivaba jahusegu (nt. Schär mix it Universale)
- 1 tl Himaalaja soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soodat
- 100 g päevalilleseemneid
- 2 muna
- 100 ml piima
Koostis:
- 1 suurem suvikõrvits
- 400 g kodujuustu (soovi korral laktoosivaba)
- 4 muna
- 150 g Tallegg suitsukana kuubikud
- 100 g gluteenivaba jahusegu (nt. Schär mix it Universale)
- 1 tl Himaalaja soola
- pipart maitse järgi
- peoga hakitud maitserohelist (petersell, till, murulauk)
- 2 spl oliiviõli
Gluteenivabad ja krõbedad suvikõrvitsaga näkileivad (1 plaat)
gluteenivaba, piimavaba, vegan
Koostis:
- 200 g suvikõrvitsa viljaliha (seemed eemaldatud)
- 600 g päevalilleseemneid
- 1 tl roosat Himaalaja soola
- 2 tl jahvatatud vürtsköömneid