RETSEPTID
Tervislikud hommikusöögid
Tervislik ja kiire üleöö kaerahelbepuder (ühele)
gluteenivaba, laktoosivaba, suhkruvaba
Koostis:
- 40 g täisterakaerahelbeid
- 5 g tšiiaseemneid
- 10 g päevalilleseemneid
- 3 g jahvatatud kanepiseemneid
- 150 g taimset naturaalset jogurtit
- 40 g taimset piima
- Himaalaja soola maitse järgi
Kohev omlett täisteraleival (kahele)
gluteenivaba
Koostis:
- 4 muna
- 1 dl piima
- 1 tl maisitärklist
- 1 tl oliiviõli
- himaalaja sool/sidrunipipar
- 4 viilu täisteraleiba/täisterasepikut
- 1 avokaado
- 10 kirsstomatit
- 20 g riivitud parmesani
- värsket tilli
Lihtne ja hõrk ahjupuder (neljale)
gluteenivaba, piimavaba
Koostis:
- 200 g jämedaid täisterakaerahelbeid
- 400 ml mandlipiima
- 1 tl kaneeli
- 1 tl Himaalaja roosat soola
- 0,5 tl soodat
- 3 küpset banaani
- 1 L-suureses muna
- 1 spl kõrvitsaseemneid
- Peale Kreeka pähkleid, kaneeli ja meelepäraseid puuvilju (virsik, mango, pirn, banaan, hurmaa vms)
Kodune ja tervislik müsli seemnete ja pähklitega (1,5 kg)
gluteenivaba, piimavaba, suhkruvaba, vegan
Koostis:
- 700g täistera jämedaid kaerahelbeid
- 300g õunapüreed
- 250g maapähkleid
- 150g Kreeka pähkleid
- 100g kookoshelbeid
- 100g kuivatatud jõhvikaid
- 100g kuivatatud banaane
- 2 tl kaneeli
Maitsev hommikupuder Hanno moodi (kahele)
gluteeni- ja laktoosivaba
Koostis:
- 80 g jämedaid täisterast kaerahelbeid (võib ka tavalisi, kuid tavalised täistera (kiir)kaerahelbed on mõnevõrra suurema glükeemilise koormusega)
- 300 g mandlipiima (või mõni muu taimne piim, galoraažilt kõige väiksem siiski mandlipiim)
- 8 g erütritooli/steviat (võib asendada ka kookossuhkru/mee või mõne teise tervisliku loodusliku magustaja vastu)
- 8 g toorkakaod (magustamata)
- paar teelusikat maapähklivõid (100%, eelistatult crunchy)
- näpuotsaga Himaalaja soola
- serveerimiseks kookoshelbeid/mustikaid/virsikut
Gluteenivabad ja figuurisõbralikud kohupiimasõrnikud (18tk)
gluteeni- ja suhkruvaba
Koostis:
- 4 munakollast
- 800g lahjat 0,5% kohupiima
- paar näpuotsatäit Himaalaja soola
- 4 teelusikat erütritooli
- 100 g gluteenivaba jahu
- 1 teelusikas küpsetuspulbrit
- kookosõli praadimiseks